My favorite items bought in Ghana

Ik heb inmiddels een aardige verzameling producten uit Ghana in huis gehaald. Ik ben dan ook grote fan van de kleuren en stoffen die gebruikt worden. En in de meeste gevallen zijn de producten handgemaakt en uniek, dat maakt het net nog meer speciaal. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete producten van dit moment.

Every time I visit Ghana I buy a lot of local, handmade items. I just like the colours and fabrics they use. And as I said, most of the times it is handmade and unique. Today I will shade my favorite items.

160326 My favorite Ghanaian items

De rugzak van Trashy Bags – We zijn de afgelopen twee keer naar de winkel van Trashy Bags geweest. De eerste keer zag ik deze rugzak en ik twijfelde een beetje. Ik heb ‘m toen niet gekocht maar ik moest er thuis wel steeds weer aan denken. We zijn dus terug gegaan en hebben ‘m wel gekocht. En ik ben zo blij! Trashy Bags maakt onder andere tassen van afval, restanten billboards en plastic waterzakjes. Ze betalen mensen om dit op straat te gaan zoeken en weer andere mensen maken er prachtige producten van in de werkplaats. Ik vind het zo’n tof concept. Mocht je je afvragen wat het symbool op de tas is: dat is de stoel van de chief (ik denk dat de chief vergelijkbaar is met een soort  burgemeester).

Olifantensleutelhanger – Olifanten zijn echt de op één na beste dieren ter wereld. En zoals jullie inmiddels wel weten heb ik ze dus nog steeds niet in het wild gezien. Kun je nagaan wat er gebeurt als ik ze wél ga zien. Deze sleutelhangers worden handgesneden uit hout en zijn dus allemaal anders. De ene heeft langere benen, de andere een dikkere slurf. Deze sleutelhangers verkopen wij bij Dreams from Ghana.

Portemonnee van Trashy Bags –  Ja, ik ben gewoon grote fan van Trashy Bags. Deze portemonnee is gemaakt van een combinatie tussen stof en restanten van billboards. En het leuke is (dit was overigens ook zo bij de rugzak) er zat een papiertje bij waarop het proces stond uitgeschreven. Daarop staat bijvoorbeeld wie op welke datum de restanten bij elkaar heeft gezocht en heeft schoongemaakt. Ik vind dat een hele leuke toevoeging, maakt het net weer iets persoonlijker.

Vrolijke short – Bij het strand waar wij vaak komen, hebben ze ook een klein souvenirsmarktje waar ik graag even rondkijk. Niet dat ze telkens nieuwe dingen verkopen, maar gewoon omdat het er zo kleurrijk en vrolijk uit ziet. Mijn oog viel op deze short en natuurlijk wilde ik deze graag in mijn bezit hebben. Na een uitgebreide passessie was ik de trotse eigenaar van deze short.

Angelina dress – Ik vind deze stof zo ontzettend mooi. Als ik mensen op straat zag die dit droegen was ik stiekem wel een beetje jaloers. Vandaar dat we op jacht gingen naar mijn eigen Angelina dress. Ik wilde graag een zwarte, een knalkleur staat geloof ik niet zo goed bij mijn huid, en zo kwamen we deze tegen. Op de compound waren ze dolblij dat ik nu “hun kleding” draag en ik ben er uiteraard zelf ook heel blij mee.

Zo dat waren mijn favoriete items van dit moment. Welke is jouw favoriet?

Liefs, Jennifer

The bag is from Trashy Bags. A really cool company who makes bags and more from trash, old billboards and empty waterbags. The symbol on the bag is the chair of the chief, like the boss of a village or town. I like elephants so much, so I bought an elephantkeyholder. You can buy this one on Dreams from Ghana. Then the wallet, also from Trashy Bags because it is a cool company. The coolest this is that they give you a paper and you can read on it who and when did something happen in the proces. It makes it more personal. I bought the short at the small market on the beach. It is always nice to be there because it is so colourfull. And then my Angelina dress. This fabric is very populair in Ghana, and now I am one of the Ghanaians because I have this dress haha.

Which one do you like the most?

Advertenties

4 thoughts on “My favorite items bought in Ghana

  1. Mooie kleurrijke dingen zeg! IK heb destijds een drum gekocht, zo een hele mooie in een kleurrijke hoes. Staat nog steeds bij mijn ouders haha. Trouwens: ben je niet naar Mole geweest? Lukte het niet daar te komen? Ik weet het niet meer…. want daar stikt het van de olifanten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s