How is life?

Vandaag ben ik alweer precies vier weken terug in Nederland. De tijd vliegt. Genoeg reden om dus een update te geven van hoe het me hier af gaat en wat ik de komende maanden ga doen. Lees je mee?

It’s been four weeks since I left Ghana. Time flies. So today I will give you an update about what is going on in my life and the plans I have for the coming months. Are you ready for it?

DSC03403.JPG

Hetgeen ik schreef toen ik net terug in Nederland was, was natuurlijk alles behalve positief. Maar het was wel de waarheid. De week erna was ik juist superpositief en vol van energie, waarop het vorige week juist weer helemaal mis ging. En deze week kom ik denk weer op het niveau waar ik was toen ik vertrok.

Want zo gaat dat. In Ghana ben ik extreem dankbaar voor alles wat wij in ons land wel hebben, dan ben ik zo blij dat wij het allemaal maar zo goed voor elkaar hebben in ons laten. En we hebben er niks voor hoeven te doen, we zijn er “per ongeluk” maar geboren. Tijdens zo’n verblijf in Ghana ploppen de ideeën om het daar allemaal nog mooier te maken dan ook automatisch op in mijn hoofd. Zo’n reis geeft heel veel inspiratie om nieuwe projecten op te starten voor straks weer in terug in eigen land. Ook persoonlijke projecten. “Als ik terug ben ga ik dankbaarder zijn.” “Koud douchen gaat me prima af, dat kan ik ook wel in Nederland doen.” Het zijn slechts voorbeelden van alles wat er door je hoofd vliegt als je door een land als Ghana reist. En wat er van terecht komt? Als ik voor mezelf mag spreken: vrijwel bijna niets. Tuurlijk, er zijn vast kleine dingetjes in mijn gedrag aangepast en die kunnen ook best voortkomen uit mijn ervaringen in Ghana. Maar het is niet dat ik drastisch mijn leven heb omgegooid en nu de dankbaarheid haar zelve ben. Was dat maar zo. Maar zo werkt het in de meeste gevallen gewoon niet. Bij terugkomst wordt je weer meegezogen in onze Westerse wereld. De wereld van presteren, jezelf voorbij lopen en vooral: het druk hebben. Als je het maar druk hebt, dan is het vast wel goed.

Maar goed om een lang verhaal kort te maken: het gaat niet slecht. Het gaat eigenlijk helemaal niet slecht. Ik heb namelijk een heleboel moois om de komende tijd aan te werken en naar uit te kijken.

 • Ten eerste natuurlijk: Dreams from Ghana staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! We zijn gewoon officieel een bedrijf. En dat betekent natuurlijk ook dat we nu wel iets moeten doen. Dus we gaan hard aan de slag met de webshop, promotie et cetera. Genoeg te doen dus de komende tijd.
 • Over twee weken kan ik me eindelijk inschrijven voor de minor die ik vanaf september wil volgen. De minor richt zich op werken in ontwikkelingslanden, en dat is voor een kind als ik natuurlijk ideaal. Heel erg prettig is dat er ook een verplichte buitenlandse stage bij hoort.
 • Ik wil op mijn eigen domein gaan bloggen zodat dit écht mijn stukje internet wordt waar ik jullie kan inspireren om naar Ghana te komen. Handig om erbij te zeggen: Ik weet niet zoveel van websites bouwen en sowieso de hele blogwereld. Maar goed, dat houdt me bezig!
 • Hopelijk kan ik de komende maanden heel veel Ghana (en Afrika) gerelateerde dingen in Nederland doen, want ook in dit land valt nog een hoop te ontdekken op dat gebied. En ik ben dan ook niet de beroerdste om dat allemaal met jullie te delen.
 • En tussendoor moet er ook nog een paar uur gewerkt worden en liggen er ook nog wat studieopdrachten op mij te wachten.

En dan nu de belangrijkste vraag: Wanneer ga je terug? Dat antwoord kan ik je nog niet heel duidelijk geven. Het verandert namelijk een beetje met de dag. Het staat in ieder geval (bijna) vast dat ik vanaf oktober in Ghana ga stagelopen, en of ik daarvoor nog een keer ga is voor mij ook nog een onbeantwoorde vraag. De tickets voor juli en augustus zijn nu al onbetaalbaar voor me geworden, dus al mijn hoop is gevestigd op juni en zelfs dat weet ik dus niet. Ik hoop natuurlijk van harte dat de webshop zo goed gaat lopen dat ik wel móét gaan, en anders beleef ik mijn eerste zomer sinds vier jaar weer eens een keer in Nederland. Tenzij iemand heel erg zit te wachten op liveblogs vanuit Ghana deze zomer. Dan ben ik ook best bereid om een crowdfunding campagne op te zetten *hint* ;).

Liefs, Jennifer

Wil je geen update meer missen? Volg me op Facebook, Instagram en Bloglovin’

It’s not going bad at all. The first week back at Holland was hard for me, the second was very good. I felt positive and strong. But that changed last week, when the only thing I wanted to do was booking a one way ticket. And this week I’m fine. Just like I used to be before I went to Ghana for five weeks. Just normal. And I have all the reasons to feel fine. I have a lot to look forward to. Our company is officially registrated so we can finally build on the webshop and start making promotion. Then in two weeks I can registrate myself for classes I want to follow from September going, and that also means that I have to do an internship in Ghana. No problem for me! The third this is that I want to make this blog more proffesional, to inspire you to book a ticket to Ghana and enjoy the rich culture and meet the friendly people. And ofcourse I will do some Ghana and Africa related things in Ghana, and I will share that with you. And the last thing is that I am still a student, so I also have to do some school things.

Then the most important question of all: When I am going back? And I don’t have an answer for it. Because of the classes I am 90% sure I will go to Ghana in October to start the internship, but I am not sure I will go there this summer. Every day I think about it and every day I change my mind. So well… If you want me to go to Ghana and you want me to share all my stories with you; we should probably talk about crowndfunding 😉 So let me know haha.

Follow me on Facebook, Instagram and Bloglovin’ and never miss a post!

Advertenties

4 thoughts on “How is life?

 1. Oh wat herkenbar dat eerste stuk! IK dacht ook dat dat allemaal in NL wel kon, maar welnee komt niets van terecht haha. Wél heeft die reis en de andere reizen me anders leren denken. IK ben absoluut dankbaarder en kijk anders tegen de wereld aan dan daarvoor. Dus toch ergens goed voor ;)En natuurlijk: gefeliciteerd met je bedrijf!!

  Liked by 1 persoon

  • Hahaha ik heb in Ghana menig idee bedacht om mijn vrijwilligersprojecten te ondersteunen en wat jongens naar school te kunnen sturen, maar inderdaad daar doe ik dan hier niks mee. Geld inzamelen in ook niet helemaal mijn ding, maar ik als ik daar ben denk ik “Och als die mensen dit zouden zien geven ze wel”. Ook al ben ik niet helemaal meer een voorstander van gewoon geld geven, maar dat is een ander onderwerp.
   Bij mij was het zeker ook ergens goed voor haha (zonder Ghana geen bedrijf, geen blog) maar het is niet dat ik elke dag uitbundig dankbaar ben voor wat ik heb (en dat zou ik best mogen doen, helemaal na alles wat ik nu al gezien heb).
   Dankjewel! Ik hoop er zeer binnenkort meer over te kunnen vertellen als we dan eindelijk live gaan

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s